torsdag, april 03, 2008

Bravo nr. 15 - 2. april '08 -

TOKIO HOTEL: Slutningen på bandet?

Megachok for fansene! Bill fra Tokio Hotel skal opereres i stemmebåndene! Exklusivt i Bravo fortæller sangeren om dramaet!

Det er det forfærdeligste en sanger kan komme ud for: Han står på scenen og pludselig forsvinder stemmen! Denne forfærdelige oplevelse blev en realitet for Tokio Hotel sangeren Bill Kaulitz (18.) til koncerten i Maseille, Frankrig. Bill kæmpede, men der kom ikke fler toner ud - showet måtte brydes!

"Jeg stod på scenen, og pludselig var min stemme væk! Jeg anede ikke, hvad der skete." fortæller Bill til Bravo.

Tom siger: "Bill stod med tårer i øjnene foran mig. Jeg var meget bekymret for ham!"

Det var et stort chok for fansene, men nok mere for Bill! Han blev hurtigt kørt til lægen. Diagnose: Cyste i stemmebåndene. Bill skal hurtigst muligt opereres, ellers kommer han ikke til at synge igen! 16 koncerter blev aflyst. Især for tyskerne er det tragisk: Den tyske koncert i Dortmund som den eneste i landet bliver heller ikke til noget! Skuffende for de fans, som havde camperet foran hallen. Bill's operation er yderst vigtig - dog også farlig for hans stemme. Kommer han til at synge på samme måde som før? Og hvad med Tokio Hotel? Exklusivt i Bravo fortæller Bill om angst og håb!

Hvordan har du det nu?

Bill: Jeg har det ikke så godt. Jeg er bange for operationen! Og jeg tænker ofte på de skuffede fans! Det gør mig så ked af det, at de er triste.

Hvad fejler du præcist? - Og hvad følger der med?

Bill: Åhh, jeg har hørt så meget. Men i mine ord, let og forståeligt, er det en cyste stemmebåndene. Cysten gør, at stemmen ikke svinger mere. Derfor skal den fjernes, så jeg kan synge igen.

Hvordan præcis foregår operationen?

Bill: Det vil jeg ikke rigtig tænke på. Men jeg kan sige så meget: Det er ækelt! Lægerne propper, mens jeg er i fuld narkose, en metalting igennem min mund for at operere stemmen. De fjerner cysten. Det er ikke et let indgreb, og det varer ca. 1 time, og det må kun udføres af en specialist. Jeg er virkelig bange for indgrebet! Men det må dog finde sted. Og jo hurtigere, det sker, jo hurtigere, kan jeg stå på scenen igen!

Hvad ville der ske, hvis du ikke ville opereres?

Bill: Lægerne siger, at stemmen ville blive dårlig og ødelagt.

Er du bekymret for stemmen?

Bill: Ja, naturligvis! Min stemme betyder ALT for mig! Uden den og uden musik ville jeg ikke være den samme Bill!

Hvor lang tid går der, til du kan synge igen?

Bill: Det kommer an på helingsprocessen. Det er forskelligt fra person til person. Normalt skal man have flere ugers pause. Efter operationen skal jeg slappe ekstremt af! I mindst 10 dage må jeg ikke snakke. Plus det kommer der en masse efterundersøgelser og stemmetræning - ligesom en slags rehab. Stemmen skal hver dag trænes på ny.

Har dramaet været længe undervejs, eller kom det pludseligt?

Bill: Det ved jeg ikke helt præcist! Det er jo ikke forbundet med smerter. Men den var der nok før, vi startede touren.

Er du i tvivl om din sygdom?

Bill: Da jeg kom tilbage til Tyskland, blev jeg kørt ud til en specialist. Vi ville være helt sikre på diagnosen. Nu har jeg daglig lægebesøg med indsprøjtninger og medicin. Jeg tror, det går, men ved, det tager lang tid.

Hvem passer på dig?

Bill: Egentlig er alle her for mig. Tommy er her hele tiden, men også Georg og Gustav kommer ofte. Jeg er hele tiden i kontakt med lægen. Familien, venner og hele teamet er her selvfølgelig også for mig!

Den eneste koncert i Tyskland blev aflyst - ligesom resten af touren. Bliver der holdt nye?

Bill: Det ved vi ikke endnu. Men vi håber det meget!

Hvordan kan du i fremtiden passe bedre på din stemme, så det ikke sker igen?

Bill: Det kan man desværre ikke. Jeg bruger min stemme mere end andre, derfor bliver den nemmere ødelagt. Men jeg passe på stemmen. Jeg havde endda sang-undervisning! Det var skrækkeligt, men alligevel synger jeg mig varm med musik-øvelser før et show! Men det kan ske. Det er sikkert, jeg vil få specielle træningsmetoder til efterbehandlingen.

Har du måske været for modig?

Bill: Vi har rejst utrolig meget! Først touren i USA, derefter øvelser herhjemme, for derefter en ny tour! Det var for meget til min stemme. Jeg er jo perfektionist og vil give mit bedste! Jeg vil gøre hvert show perfekt, så måske overser jeg med vilje en forkølelse på vej!

Hvordan reagerede de andre tre, da de kunne se, din stemme ikke ville mere?

Bill: De blev bekymrede! De vidste jo lige så lidt som jeg, hvad der skete. Og vi ventede sammen på tilbagemeldingerne fra lægerne. Vi hænger bare i luften!

Hvor mange koncerter måtte I aflyse?

Bill: Alle fra Lissabon. Det bliver ialt 16 koncerter. En kæmpe katastrofe!

Er touren i USA også i fare?

Bill: Det kan vi desværre ikke sige. Det ved vi først om et par uger!

Er koncert-arrangører og fans sure?

Bill: Jeg måtte først selv indse, at det ikke er min skyld, jeg er syg. Det er enormt svært, og jeg bebrejder meget! Arrangørerne er ikke sure, men alle er selvfølgelig kede af det. Vi havde sådan glæet os til denne tour i Europa! Jeg har fået utallige breve fra fansene. Alle ønsker mig god bedring. Det gør mig glad og hjælper mig. Jeg takker dem enormt meget, og er glad for deres støtte i denne sværre tid. Jeg kan ikke sige det nok, at jeg er frygtelig ked af det hele. Og jeg håber ikke, at fansene er for kede af det. Hvis jeg kunne, ville jeg ændre det. Jeg håber, vi kan gøre det godt igen ved at optræde til sommerens festival-tour...

15 kommentarer:

Anonym sagde ...

nej hvor er Bill sød.
selvom det er lidt gammelt, så er det da sødt alligevel.
GOD BEDRING MIN BILLE! (L)

Anonym sagde ...

AWW! Da jeg læste det med at Bill havde tårer i øjnene, begyndte jeg selv at græde :')
Synes det er så sødt når drenge kan vise følelser. Hvor er han sød og varmhjertet, ham vores Billy-mus!

Anonym sagde ...

jeg er sur :(
læs det her::

Den eneste koncert i Tyskland blev aflyst - ligesom resten af touren. Bliver der holdt nye?

Bill: Det ved vi ikke endnu. Men vi håber det meget!

endnu? whaaat?!! vi skal sgu da ha' en ny koncert. ved godt, hvad det er han siger mellem linjerne!

Anonym sagde ...

^rolig nu. Han kan jo heller ikke SELV vide hvornår hans stemme er klar, ergo kan de jo ikke fastsætte en ordentlig dato?
eller måske vil de bare ikke afsløre det endnu.

Anonym sagde ...

hej dig der siger du er sur syntes du skulle tænke på hvor hårdt det her er for bill og ikke kun på dig selv han er mega ked over at de måtte aflyse alle koncerterne han kan ikke gører for det og fordi han er blevet syg er fordi han har overanstrengt sin stemme for meget

Anonym sagde ...

Oh my god, brug dog punktum!

Anonym sagde ...

Ej hvor er han dog varmhjertet! Det helt rørende, der hvor han siger, at han fik tårer i øjnene ):

Anonym sagde ...

Ej hvor synd, at stemmen bare forsvandt, MENS han stod på scenen s: Hvad tror i fansene sagde?

Anonym sagde ...

Det' sgu da ikk enden på bandet! --'

Anonym sagde ...

Tommy?

Anonym sagde ...

Anonym 17.46
Forstår heller ikk at de kalder hinanden "Billy og Tommy"?

Anonym sagde ...

Det sikkert bare kælenavne. tror også jeg ville kalde min bror tommy hvis han hed tom d:

Anonym sagde ...

Self er det ikk slutningen på bandet!
Bill kommer da til at synge igen!
<3

Anonym sagde ...

Er det enlig ik' noget med at Bill i virkeligheden hedder ''Wilhelm Bill Kaulitz'' ^^,

mener har læst på http://da.wikipedia.org/wiki/Bill_Kaulitz

Anonym sagde ...

til line: det hedder han IKKE! Wikipedia er en informations hjemmeside, hvor mennesker som du og jeg, kan skrive hvad som helst. For det meste har de ret, i det der står på siderne, men andre gange kan det godt være noget de lyver om, eller tror på, men som så er forkert.
Men det er fuldstændig løgn at Bill hedder Wilhelm, han har nemlig selv sagt at han KUN hedder Bill, og det tror jeg nu mere på!