fredag, marts 26, 2010

'Tokio Hotel er domineret af Kaulitz-brødrene!' - GadisLigesom at Oasis er drevet af Liam og Noel Gallagher, er Tokio Hotel domineret af brødrene Bill og Tom Kaulitz. Selv om dette er et band, er det udiskutabelt at det er frontmanden Bill og hans tvillingebror Tom, som er blevet medie-attraktion og er bandets fokus. Vil bandet, som også er med på soundtracket til den nye film ’Alice In Wonderland’, ende ligesom Oasis?

Domineret af Kaulitz-brødrene!
Prøv at se forskellige nyheder og interviews med Tokio Hotel! Alle spørgsmål bliver (næsten kun) besvaret af Bill (sang) og Tom (guitar). Mens Georg Listing (bassist) og Gustav Schäfer (trommeslager), mere er en slags ’cheerleadere’. Men det er dog disse fire, som har dannet dette tyske band sammen i 2001 (, da Bill og Tom kun var 12 år!), efter at Georg og Gustav havde set Kaulitz-brødrene optræde på en Club i Magdeburg. Over tid, har Bill popularitet og anderledes optræden, samt Toms kloghed til at besvare spørgsmål, virkelig vist rollefordelingen i Tokio Hotel. ”Fra begyndelsen af, har det med photoshoots, interviews og røde løbere egentlig ikke rigtig sagt Georg og Gustav noget. Det har de ladet Tom og jeg om,” siger Bill.

Så selvom de ikke er ligeså kendte som Kaulitz-brødrene, vælger Georg og Gustav alligevel at optræde simpelt, og er på ingen måde misundelige over de to brødres popularitet. ”Egentlig det modsatte. De er glade for, at det er, som det er. Gustav og Georg kan ikke forestille sig, at stå som midtpunkt, og de beundrer at Tom og jeg kan klare alt dette,” siger Bill, som er kendt for sin androgyne stil.

Stor succes, stram tidsplan
De engelske albums fra dette band, som har været succesfulde siden 2005, er ’Scream’ (2007) og ’Humanoid’ (2009), som begge har opnået fantastiske resultater! Deres internationale tilstedeværelse på den internationale scene er helt fortjent, efter at være dannet for næsten 10 år siden. De er næsten pro’s, de har i rap modtaget et hav af priser, blandt andet: MTV Europe Music Awards 2007 (Best Interact), MTV Video Music Awards 2008 (Best New Artist) and MTV Europe Music Awards 2009 (Best Group).

Deres popularitet vokser i takt med deres tætpakkede plan for ‘1000 Hotels’-touren (marts-juli 2008) gennem Europa i mere end et år, plus ekstra datoer i Amerika! Denne tour endte dog med, at koste problemer. Bills stemmebånd var blevet brugt nonstop gennem 43 timers koncerter, og måtte til sidst gennemgå en operation. Hvis han var fortsat med touren, uden operationen, ville han kunne have mistet sin stemme for evigt.

Psst… Angående deres tætpakkede skema, er ’Humanoid’ som blev udgivet ’for nylig’, også lavet ’on the road’! Dette album er ikke som de tidligere, konceptet handler om robotter, futuristisk sci-fi ekstravagance og har langt flere elektroniske nuancer. Deres gode musik beundrer, hvilket bassisten, Gene Simmons, fra det verdenskendte band ’Kiss’, som tit også er klædt ordentligt på oppe på scenen, er enig i. ”De har et godt image og laver god musik,” siger han.

Bill Kaulitz
Ikke bare en god stemme, denne frontmand hvis musik minder om ’30 Seconds to Mars’, har også et super unikt look. Hans daglige fremtræden sker sjældent uden en stor sølv halskæde, læderhandsker, sortmalede negle og en hanekam (den har været 40 cm høj!). Til ethvert show, er der minimum 5 kostumer til en tour. Tvillinge-designer-parret Dean og Dan Caten, er de ansvarlige for designet af frontmandens kostumer. Den selvsamme frontmand, som også lægger stemme til ’Arthur’ i den tyske synkronisering af ’Arthur & Minimoyserne’.

Hvad angår make-up og hår, har denne fyr som for nylig har overlevet et færdselsuheld, tror kun på hans egen kreation og dette finder sted cirka en time før et show. Han er så modebevidst, så Bill gik for ganske nylig model under modeugen i Milano. ’Spex Magazine’s redaktør, Max Dax, havde en kommentar om vegetar-fyrens optræden. ”Sangeren er unik, en skinnende og autentisk freak. Han vil gå sin egen vej og vil blive en figur som David Bowie.”

Bill er ikke for nylig begyndt at klæde sig som en glamrocker. I den tidlige alder af 12 år, startede jomfrudrengen (er rimelig sikker på, at de hentyder til hans stjernetegn), med at bruge eyeliner, neglelak og ligne David Bowie en smule. ”Det hele startede ved en halloweenfest, hvor jeg var klædt ud som vampyr. Siden da har jeg brugt sminke og neglelak,” siger fyren som nu også er foreviget på Madame Tussauds voksmuseum i Berlin. Rygter siger, at Adam Lambert som klæder sig nogenlunde som Bill, kopierer denne drengs kreativitet – drengen som også oversætter sine egne sange fra tysk til engelsk!

Stopper aldrig
Flere og flere fans verden over, gør at disse fire drenge ikke længere har noget privatliv. Ved enhver hoteludgang, som de passerer når de er på tour, står der allerede 20 fans klar udenfor for at følge dem. Nogle gange ved de endda ikke hvad de skal bruge deres penge på, udover at købe udstyr til bandet og holde en ferie et privat sted med de mennesker de holder af. ”Tokio Hotel er ikke bare et arbejde, men vores liv. Udover det, er der næsten ikke noget, ikke andet end familie og venner,” bekender frontmanden.

Men på spørgsmålet om de fortryder at være kendte, er svaret negativt. ”Succes er både positivt og negativt. Jeg kan ikke leve uden, men jeg kan heller ikke leve med det. Jeg behøver scenen, at være på tourné og al denne opmærksomhed. Alt dette giver mig styrke. Men der er også tidspunkter, hvor jeg ville ønske, at jeg bare var en helt almindelig, normal, ukendt person.”

Om de vil overleve eller splitte op ligesom Oasis, som pludselig brød med hinanden… “Jeg ville aldrig ende Tokio Hotel. Men jo, der vil da være længere pauser. Men slutningen på Tokio Hotel? Aldrig!” udtrykker Bill klart.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

er du sikker på at Bill ikke er jomfru?? for kan ikke finde noget om det nogen steder, der står bare han ikke vil udtale sig om det o_O

Sara sagde ...

Jeg tror ikke Bill er jomfru;)

- Det var godt nok en syg artikkel. Total meget info (Som jeg godt nok viste i forvejen:p) Det blev lidt uoverskueligt, men infoen er meget godt flettet ind, - if you know what i meen? Og tak, for oversætningen!:D

JoseJoseJose sagde ...

har ingen ide om han er det eller ej, men tror ikke det er det de hentyder til i artiklen (:

tak Sara, og kan fortælle, at det også var lidt uoverskueligt at oversætte ;) - og fedt billed du har xD