onsdag, marts 24, 2010

'Vær klar til et kæmpe spektakel!'

Et interview med Bill, som er blevet publiceret online i Serbien. Der står dog, der hvor jeg har oversættelsen fra, at: ‘Pressen er kendt for at finde på ting. Ofte. Dette interview er måske derfor ikke sandt. Bare for, at sige at de ikke er helt pålidelige.’

Den europæiske tour er en stor produktion, og disse er de mest spektakulære koncerter hidtil. ”Crewet til Beograd er klar til et enormt show”, siger sangeren fra det verdenskendte tyske ungdomsband.

Dette populære tyske ungdomsband, ’Tokio Hotel’, vil optræde i ’Arena’ i Beograd d. 28. marts (denne avis har dog skrevet d. 27. marts). I et interview med ’Press’, fortæller Bill Kaulitz at disse koncerter vil være spektakulære på hver deres specielle måde, hvilket er lige præcis hvad ’Beograd-crewet’ forventer. Han hævder, at denne europæiske tour er den største de nogensinde har haft, altså hvis man kigger på produktionen og forberedelserne.

“Vi har været ‘on the road’ i en måned nu. Den europæiske tour er en stor produktion, og disse er de mest spektakulære koncerter hidtil. Crewet til Beograd er klar til et enormt show,” siger Bill Kaulitz.

Er du tilfreds med offentlighedens reaktion og anmeldernes kritik?
Bill: Reaktionerne er fantastiske! Vi har arbejdet så længe på dette album, det var på tide at vi fik lavet noget nyt, nye sange. Vi har været med til at producere hele albummet, for første gang nogensinde, og vi har besluttet at tilsætte en elektronisk lyd i stedet for ’live’-lyden, denne gang. Angående indspilningen var vi i Miami og Los Angeles, indspillede i forskellige studier. Det var en fantastisk oplevelse.

Efter at have arbejdet på albummet i staterne, har i kun snakket positivt om Los Angeles. Hvorfor det?
Bill: Du kan skrive gode sange overalt, men nogle steder er der bare flere kreative kilder. For eksempel LA, som er fuld af producerer, musikere, sangskrivere, du kan simpelthen bare føle musikken i din krop! Det er meget trængt, der en masse potentiale, når det handler om musikindustrien. I Europa, eller Tyskland, er der steder hvor du kan finde på musik. For eksempel Köln er sådan en by, men intet i forhold til Los Angeles. Alle fra bandet er enige i dette, vi er alle betaget af hvordan industrien er derovre og vi kan ikke vente med, at komme tilbage til Los Angeles.

Hvordan vil du beskrive bandets massive succes i Amerika? Rammstein er allerede, udover jer, berømte der. Har Amerikanerne et specielt forhold til tyske bands?
Bill: Jeg tror bare, at vi har været meget, meget heldige! Vi, som et tysk band, havde aldrig troet at vi ville blive så kendte i Amerika. Vores held kom af en masse hårdt arbejde – vi lavede en masse promotion og shows der. Og det er ikke nemt, tro os. Når du kommer til Amerika, er du ikke andet en tysk fyr. Det er svært, at ramme toppen. Jeg er sikker på, at Rammstein heller ikke havde en let vej til toppen.

Hvad er forskellen på en koncert i Europa og en i Amerika?
Bill: I Amerika optræder vi mere, men på mindre scener. Disse optrædener er mere intime, vi føler os tætte på vores fans. Men jeg foretrækker, at spille på store scener, selvom det er fedt at opleve de små scener, for der kan vi komme tættere på fansene.

Hvordan vil du beskrive den kreative proces?
Bill: Det er altid forskelligt. Nu arbejder vi næsten alle som medproducenter, og vi har kendt hinanden så længe, 7-8 år. Vi kommer over ens med hinanden, som var vi en stor, lykkelig familie.

Hvordan blev bandet dannet?
Bill: Det var Toms dumme ide. Nogle aviser beskrev vores lyd, som en ‘djævelsk (‘devilish’) god guitarlyd’, og Tom synes, at ‘Devilish’ ville passe helt perfekt. Dette navn beholdt vi indtil vores producenter kom og fortalte os, at nu når vi var et ambitiøst band, at vi nok skulle ændre vores navn til noget mere seriøst. ’Tokio Hotel’ lød så fedt, det fik os til at lang-distance-rejser og en tour.

Planlægger I, at spille i Japan? Har i fans der?
Bill: Ja, det planlægger vi og vi har hørt, at vi har mange fans der! Vi kender til nogle aktive fanklubber, som er i Japan. Desværre, har vi endnu ikke haft muligheden for, at spille der, men vi håber at chancen snart kommer. Så snart en japansk promoter ringer os og spørger, vil vi spille der.

“Vi har intet at gøre med aflysningen af koncerten!”

Tokio Hotel skulle have optrådt i Beograd for to år siden, men hele touren blev aflyst af Bill Kaulitz’ sygdom. Bandet havde en ny chance for, at spille i Beograd efter den aflyste koncert i Zagreb, som var planlagt d. 28. marts, men denne koncert blev aflyst under mystiske omstændigheder. Så promoterne gjorde deres og har klaret, at holde bandet på Balkan. Bortset fra Kroatien, for koncerterne i Rusland blev også aflyst. Sangeren siger, at bandet intet har med dette at gøre. ”Aflysninger altid svære at acceptere, især for fansene. Vi er meget kede af dette. Der var en masse mennesker der så frem til vores koncerter, og alt dette har også lavet lidt rod i vores planer angående touren. Men jeg har brug for, at pointere at dette ikke er vores skyld. De lokale promotere bærer skylden. Så vidt jeg ved, er organisationen og promotionen langt mere seriøst i Beograd, så der vil ikke være nogen problemer,” siger Bill Kaulitz til Press.

- tror i, at dette interview er rigtigt eller ej?

Ingen kommentarer: