tirsdag, april 06, 2010

Fans camperer i Lissabon

'Fans camperer'

'Beundring af idoler - det kan blive en sygdom, og det kan ende med fx forfølgelse'

'Historien om Tokio Hotel'


Tokio Hotel spiller i ’Atlantic Pavilion’ i Lissabon på onsdag!

Tokio Hotel fansene er alle for, at se det nye show fra Tyskerne, i Portugal på onsdag i ’Atlantic Pavillion’ i Lissabon.

Koncerten, som endnu ikke er holdt, er med til at promovere Tokio Hotels nye album ’Humanoid’, så de portugisiske fans sagtens kan synge med.

Tokio Hotel vender tilbage til Portugal i led med deres Europa-tourné ’Welcome to Humanoid City’. Touren byder på 32 koncerter i 19 lande, og slutter d. 14. april.

Lige nu handler det næsten ikke om Tokio Hotels musik, men mere om fansene, de fans, som har stået længe i kø, for at komme så tæt som muligt på de tyske musikere.

Snesevis af teenagere slog for over en uge siden lejr udenfor ’Atlantic Pavillion’ i Lissabon.

Sådan er det også i Spanien. At dømme ud fra den spanske presse, er der også campering mellem fansene. Fx ved ’Palau St. Jordi’ i Barcelona, hvor gruppen spiller mandag.

Alle står længe i kø for, at kunne komme så tæt som muligt på scenen.

Her vil man få øjne på forsanger Bill Kaulitz, som ser androgyn ud og er sminket, og som vil ”humanoid” ud – halv robot, halv menneske.

Som i 2008, vil Bill Kaulitz gøre brug af kærlighed til de portugisiske tilskuere.

Dette er tredje gang, at Tokio Hotel optræder i Portugal. De har før optrådt ved festivalen ’Rock in Rio’ og ’Atlantic Pavillion’ i Lissabon, begge i 2008.

Dengang var det dét samme. Tusindvis af skrigende fans, udstrakte arme, Bill Kaulitz der sang på både tysk og engelsk – sange der handler om både teenageoprør, desperat kærlighed og misforstået ungdom.

De fleste fans er piger, som udgør en stamme – mørkt tøj, mørk sminke og sortlakerede negle. Nogle fans medbringer bamser eller andet, som senere bliver kastet op på scenen.

Der er mange fanklubber og blogs rundt på nettet, hvor man kan følge med i gruppens liv, og på disse sider findes beskeder med ønsket, om at Tokio Hotel kommer tilbage, videoer fra touren og nedtælling til koncerten i Lissabon.

Bandet, som blev dannet i Nordtyskland i 2001, er oftest angivet som EMO, en efterkommer af rockmusik, og er også udvidet til et stærkt visuelt image, hen af det gotiske.

Gruppen medlemmer er: tvillingerne Bill (vokal) og Tom Kaulitz (guitar), Gustav Schäfer (trommer) og Georg Listing (bas) – næsten alle var født, da Berlinmuren faldt.

En af de seneste priser, som bandet har vundet, er bedste gruppe ved sidste års MTV EMA i Berlin.

Inden koncerten på onsdag, vil de fire musikere være, at finde på ’Media Market’ i Benfica for, at give autografer, hvilket nok skal blive kaotisk.

Ingen kommentarer: