mandag, januar 14, 2008

Farvel Kylie - goddag Tokio Hotel

Koncert- og dokumentar DVDer med Kylie Minogue og det tyske teenfænomen Tokio Hotel stikker i forskellige retninger. Mens Kylie skuffer fælt, er tyskerne de teenagere, de teenagere de nu engang er.
[...lang og intetsigende anmeldelse af Kylie Minogues koncert dvd...]
[...]

Ren Beatles
Også det purunge tyske teenageband Tokio Hotel er aktuelt med en ny DVD, som indeholder en koncertoptagelse fra 2007 i Oberhausen, en tilhørende live-CD samt en turnédokumentar. For folk og fæ som endnu ikke er klar over, at de fire poder med brødrene Tom (guitar) og Bill (sang) Kaulitz i front, er tidens største europæiske boybandfænomen, er der noget at hente.

Alene koncertdvd'en, hvor ungpiger i tusindtal går amok til drengenes poprock på tysk, giver syn for sagen. Det er ren Beatles, intet mindre, faktisk tværtimod. Og det er da også svært ikke at blive smittet af euforien og den professionalisme, Tokio Hotel eksponerer på en scene.

Alligevel er der mere at komme efter op den ledsagende turnédokumentar, som følger Tokio Hotel rundt til Europas hovedstæder og storbyer. Med sig har de et gigantisk setup af medarbejdere og udstyr, som stilles op i haller med plads til mellem 6.000-20.000 publikummer.
Og de er der, hver gang. Uanset om drengenes luksusliner af en dobbeltdækkerbus lander i Tjekkiet, Frankrig, Polen, Ungarn eller Østrig, går publikum amok. I Nancy har hundredvis af ungmøer tilmed ventet i det fri på en godplads til koncerten i to døgn.

Fortæller åbent
Bandet selv fortæller åbent om livet som teenstjerner, om deres indbyrdes forskelle, om alt det man nu går og tænker på, når man er i den alder.
Angsten sidder malet i deres blikke forud for turnépremieren i Prag. Man ser dem lege med fjernstyrede fly i den tomme koncertsal efter et andet show. Tom Kaulitz rejser rundt med en gigakuffert kun fyldt med forskellige kasketter, Bill Kaulitz og bassist Georg Listing sover gerne til kl. 17-18 stykker, kun trommeslageren Gustav Schäfer ligner en "normal" gut i sine adidas-shorts og sko, og han prioriterer sine matematiklektier.

Det er en fornøjelse at se og høre hvordan de uge stjerner sætter pris på fansenes ildhu og dedikation. Bill kender det, sådan havde han det selv med Nena... Fremdeles et fint portræt af et orkester, der trods deres allerede gigantiske status må siges at have fremtiden for sig.

"Tokio Hotel Zimmer 483 - Live In Europe" 4 ud af 6 stjerner.

Kilde: Berlingske Tidende d. 14. januar, Magasin-sektionen.

5 kommentarer:

JoseJoseJose sagde ...

ej, hvor er det godt skrevet.... Godt, at høre, at voksne også respekterer dem osv... Link til artiklen: http://www.berlingske.dk/article/20080113/musik/701130027/....

capri sagde ...

Dejligt at de får sådan en ros ^^

Nu MÅ jeg snart have anskaffet mig den forbistrede DVD!

JoseJoseJose sagde ...

har du den ikke endnu?? xD

Turenz sagde ...

ÅH GUD! Du har den ikke endnu? *flår håret ud af hovedet*
Ej, den skal købes NU!!!! Og ses 200 gange!!!! x___X

tokiohotel sagde ...

jeg har den . den er mega goood !
hahaha .