torsdag, februar 05, 2009

"Vores nye album vil overraske jer!" - Dream Up

På det sidste har der været stille om de 4 magdeburgere, men nu er de tilbage i studiet for at færdiggøre deres tredje album. Denne dyrebare juvel forventes at udkomme til foråret. Mellem to pauser, fortæller Bill om sit syn på situationen.

Vi har ikke set dig så meget, på det sidste.
Ja, vi har været i studiet for at arbejde på vores tredje album. Det var en meget intens og kreativ proces, men på samme tid gav det os en pause, en pause vi behøvede. Vi kunne være sammen, i forhold til vores normale hektiske liv. I studiet var hver og en af os alene med vores tanker og tvivler. Tiden væk fra rampelyset er en væsentlig og vigtig del for et band. Vi koncentrerede os om de vigtige ting, der virkelig betyder noget.

Hvilke tanker havde du under indspilningen?
Der er mange nye indflydelser, der indtil nu ikke har været hørt i forbindelse med Tokio Hotel. Vi har dog beholdt vores team. Vores nye album vil helt klart overraske en masse og jeg håber at fansene vil elske det.

Hvordan arbejdede du?
Musikken og teksterne er resultatet af vores liv siden succesen med bandet. De handler om vores humør, tanker og refleksioner, og også nye ønsker og håb. Jeg startede med at skrive nogle nye tekster tilbage i 2007 (sommeren 2007). Mange tekster blev færdiggjorte mens vi var på vej, under tournéer, og bare når vi rejste rundt. Der en tekst der handler specielt om min hjemve under tournéen i Amerika og handler også om alle de ting jeg savner. Det er derfor albummet bliver på tysk, selvom der også vil være en engelsk version.

Hvordan bliver en sang helt præcist lavet?
I starten er det bare løse tanker og spredte ideer. Så bliver musikken mere detaljeret, selvom om man ikke altid lægger mærke til det. I det øjeblik omkvædet er færdigt, begynder sangen at tage form. På det tidspunkt skal sangen indspilles. En sang er for skrøbelig til bare at lade den gå til spilde.

Har i mange diskussioner (indbyrdes i bandet), før i starter med at indspille?
Ja, i det øjeblik vi starter, bliver tingene svære. Vi har en sang, men der er mange måder at fortolke den på. Og vi skal finde den bedste fortolkning. Vi starter med at eksperimentere med hver sang, ved at ændre guitar lyden eller ændre på min stemme. Og ja, det kan sagtens lade til store diskussioner. Og hvad der bekymrer mig lidt er, at jeg er en mega perfektionist, næsten på grænsen til det vanvittige. Heldigvis er de tre andre ikke på samme måde (griner).

Føler du dig presset af dine fans?
Vi prøver at undgå presset ved at rejse stille og roligt. Men det bedste og største pres, kommer fra os selv. Selvfølgelig er fansenes reaktion meget vigtig, for vi vil jo ikke skuffe dem. Men vi vil heller ikke skuffe os selv. Vi lytter til råd fra andre, men det er altså os selv der vælger. Det er noget i blandt os fire.

For nylig, skrev kendis-bloggeren Perez Hilton at jeres koncerter er playback shows. Hvad mener du om det?
Det er ikke første gang at jeg hører sådan noget pis om Tokio Hotel, eller andre bands. Vi er langt fremme og vores succes gør andre misundelige. Og disse medieflashs er en del af spillet. Det er fuldstændig langt ude angreb, da den kendte Perez Hilton ikke har nogen beviser. Som vores manager David Jost sagde, ”Den bedste måde at danne sig en mening på er, at komme til vores shows og se os spille”. Og vi rocker, virkelig.

Kilde: Dream Up.


Ingen kommentarer: