torsdag, maj 27, 2010

Tokio Hotel har aldrig været i Tokyo.Faktisk, da den tyske rock-kvartet ankom til Singapore for tre uger siden, var det deres første besøg. De var så glade for fansenes respons, og ja, de har fans her – og de har planer om at vende tilbage med en fuld koncert.

Bandet – tvillingebrødrene Bill (sang) og Tom Kaulitz (guitarist), bassist Georg Listing og trommeslager Gustav Schäfer – er stadig sitrende glade for at have fans over halvdelen af verden. Det er klart noget, de ikke havde forestillet sig, da de startede Tokio Hotel som teenagere.

“Da vi startede i Tyskland, gik vi stadig i skole. Hvis nogle havde fortalt os, at vi fem år senere ville være i Asien, ville jeg have sagt at de var sindssyge,” sagde Bill. ”Men her er vi.”

Alligevel, succes har sin pris. ”Vi har ikke længere noget privatliv,” sagde Bill. ”Det er ikke muligt at sige, ’jeg vil være en superstjerne’, og den efterfølgende dag gå ned til bageren. Du kan simpelthen ikke længere gå ud. Men det er beslutningen, du må tage.”

Noget af deres internationale succes bunder i, at de er gået fra kun at synge på tysk til nu også, at synge på engelsk.

Deres nye album, ‘Humanoid’ – indeholder en mere rocket lyd, men en snert elektronisk i stedet for den forvrængende guitarlyd – blev samtidig udgivet i både en engelsk og tysk version. Den senest udgivet ’Scream’ (2007), var en blanding af engelske versioner af de største tyske sange fra albummene ’Zimmer 483’ og ’Schrei’. Modstandere sagde selvfølgelig, at de solgte ud.

“Ideen med den engelske version var simpel: Vi ønskede, at alle havde en chance for at høre og forstå teksterne,” sagde Tom. ”Men vi startede med, at spille både tyske og engelske sange, så det var lidt som at komme tilbage til vores rødder.”

Sådanne nej-sigere og andre kritikere, er bare nogle af mange mennesker, som bandet har, skulle deale med siden begyndelsen. ”Den største udfordring var, at vi var så unge,” sagde Bill, som fylder 21 i år. ”Det var virkelig en kamp, at snakke med pladeselskaberne. Alle havde deres mening om, hvordan det skulle være osv., men vi ville egentlig ikke høre alt det. Vi ville lave vores egen ting.”

”Alle tænkte: De er børn, hvad ved de?”, tilføjede Tom.

Jamen, disse ‘børn’ har optrådt foran Eiffeltårnet for 500.000 mennesker, og rejser rundt med deres show verden over. Og de kan ikke vente med at komme med det til Singapore. ”Det er det næste skridt angående vores liveshow,” sagde Tom. ”Jeg tror, at det vil være sjovt.”

Som resten af verden er begyndt, at omfavne Tokio Hotel, er bandet allerede begyndt at tænke over, hvad de skal gøre som det næste. ”Vi vil tage skridtet videre”, sagde Tom. ”Til dette album, ville vi have denne elektroniske lyd, men måske er det helt anderledes på den næste plade.”

Tokio Hotel's Humanoid er nu i butikkerne.

Ingen kommentarer: