onsdag, februar 20, 2008

Tokio Hotel i New York Times

Gæt hvem der var på forsiden af New York Times' kultursektion? Nemlig!

For de af jer der ikke kender til New York Times, så er det en af de største og mest kendte aviser derovre.


"Hvis du fandt dig selv ved Irving Place mandag eftermiddag, lagde du måske mærke til et par hundrede hypede fans – mest unge, næsten kun piger – stående i kø. Og du undrede dig nok over hvad der skete.

Og hvis du mødte op ved Fillmore i New York ved Irving Plaza et par timer senere til den koncert der tiltrak sådan en ivrig mængde… Tja, du undrede dig nok stadig over hvad der skete.

Anledningen var den første New York optræden af Tokio Hotel, et tysk band der samler de musiske genrer på en måde der føles ideelt for den nuværende periode. Hvorfor skulle fas ikke gå amok for en goth-punk boyband, der er inspirerede af de teatralske kærlighedssange fra HIM (fra Finland) og AFI (fra Californien) og ledt af en sexet androgyn dreng med opsigtsvækkende hår? Hvorfor skulle medlemmerne af Tokio Hotel ikke gives chancen for at bringe deres ikke-så-indforståede omkvæd – ”We are here tonight/Leave the world aside” – til USA?

Nu har de den chance. De planlægger at udgive deres første amerikanske album, “Scream” (ved Cherrytree/Interscope) i april. Og deres optræden mandag var en af de få koncerter – inklusive en i Los Angeles i fredags – opført for at introducere bandet i dette land. (Tokio Hotel topper regelmæssigt hitlisterne i Tyskland og har haft hits gennem hele Europa.) Mandag aften behøvede de ingen introduktion; de fleste af disse fans havde allerede opdaget bandet online.

At se Tokio Hotel live er at betragte den køns-fordrejende sanger, der svarer det skuffende uglamorøse navn Bill Kaulitz. Han er 18 år, og han ligner en anime version af Christian Siriano, den fremmelige stjerne fra denne sæson af ”Project Runway.”

Med hans bløde, bedende stemme kan du høre nogle af besværlighederne ved livet som teen idol; for hans fans er han ikke kun et sexsymbol, men også en mulig fortrolig og måske en rollemodel; han er en mellemliggende figur, stående imellem pigerne i mængden og mændene i bandet. Men sammenlignet med Hr. Kaulitz så kunne de bandmedlemmer (inklusive hans enæggede, men meget forskellige stylede tvilling, Tom Kaulitz) ikke se andet end kedsommelige ud. Når de gik hen over scenen, gennem det korte set, fremstod de meget mindre sofistikerede end den tynde fyr i front, som ser ud som han har blankpoleret sin sceneoptræden siden sin fødsel. Hvis denne koncert var sært herlig fra start til slut, tak Bill Kaulitz, som nok, med lidt held, glæder og forbavser unge amerikanere resten af året.

Under de bedste sange – som “Monsoon,” et af bandets største hits – var kontrasten mellem sanger og band charmerende. ”Monsoon” er effektiv fordi den er overraskende tilbageholdt: musikken forbliver stille og bandet kommer først rigtig ind efter andet omkvæd. Og da larmen endelig kom, var der en tiltalende følelse af uddelegering, som en ustoppelig teen-pop gigant med koncentrationen fæstnet på en amerikansk præmie sendt tilbage til et energisk garage-band, der skabte en vidunderlig larm."


Oversat af mig (Rikke, hvis nogen skulle være i tvivl)

Kilde: New York Times

15 kommentarer:

Anonym sagde ...

Aligevel rimlig sygt og nice de er i New York times:o

Anonym sagde ...

Ja men prøv lige at overvej hvor onde de er over for dem .. helt ærligt

Anonym sagde ...

Det er godt nok ikke nogle rare anmeldelser de får - især ikke Bill.
Synes det er en omgang lort at lukke ud når de kun har hørt dem til en koncert og bare dømmer dem ;)

Miriam sagde ...

Ehm sagde de at de var kedelige til koncerten? fattede det ikke lige.

Rikke sagde ...

Ej ej ej, chill out, denne her er faktisk helt ok, og de kan godt lide Bill.

Husk på, de fik også dårlige anmeldelser i Tyskland i starten, og se hvor de er nu :-)

Turenz sagde ...

Hehe, at kalde Bill kønsfordrejet er jo ikke ligefrem at gå galt i byen. Synes ikke de var onde ved ham?
Forresten, elsker Bill, så tro ikke at jeg er anti!

Anonym sagde ...

Det er da at gå galt i byen at kalde ham kønsfordrejet? Det er han jo ikke! Ergo er de gået galt i byen...

Naja sagde ...

Jeg læser denne her anmeldelse som en super anmeldelse af TH! Prøv lige at læs dem igen, de bruger lidt mærkelige vendinger, men de roser dem jo til skyerne, især Bill!
Sys bare det er lidt mærkeligt de ikke nævner Nicole's og JayZ'z tilstedeværelse (hvis de altså var der)...

Anonym sagde ...

Ja, det er helt klart ikke den mest negative anmeldelse, tværtimod.

Jeg troede lige i starten, at der var en masse onde ord på vej, men de roser jo især Bill.
De skrev jo næsten, at han var grunden til at bandet overlevede!

Anonym sagde ...

BILL ER SQ DA IKKE ANDROGYN!
HVAD ER DET FOR EN OMGANG PIS AT LUKKE UD!

sorry sproget, men jeg synes ikke anmederen er optimal!

:P

Anonym sagde ...

hvad betyder androgyn? og kan altså ikke lige se det positive i den her anmeldelse?

Naja sagde ...

Androgyn betyder intetkønnet, altså at han både ligner en dreng og pige. Og der må vi da give ham ret, jeg troede selv TH bestod af 3 drenge og en pige i starten;)

Anonym sagde ...

hey people, det her er da ikke negativt... de siger bare drengene (Tom ,G og G) virker kedelige I FORHOLD TIL Bill. og derudover får bill da en del ros, både for stemmen og hans optræden...
og jo bill er androgyn, det er ikke negativt som sådan, kommer meget an på hvordan man bruger det.

Evt din? sagde ...

Hey Leute..

Bill er bestemt IKKE androgyn. Overhovedet! Hvad fanden er det for en gang pis og lukke ud?! Altså hallo! Bill har sin egen stil. Og han ligner en DRENG/MAND ( hvad i nu vil kalde han er? xD )
Det er simpelthen for latterligt at kalde han for androgyn! ;s

bene de lux sagde ...

de virker meget som om de ikke forstår hvorfor TH er så fedt (typisk forældre generationen ;P), men de kan se at det virker, så det tager de hatten af for. Så det er vel en fair almeldelse :)