tirsdag, marts 02, 2010

Nøgne fans på hotelværelset

Mandag aften spiller fænomenet Tokio Hotel for første gang i Danmark - for flere tusinde skrigende fans i Forum. Vi ringede til de fire tyskere i deres øvelokale. »Vores fans er meget intense. Vi har alle oplevet, at der pludselig lå nøgne fans på vores hotelværelser,« fortæller frontmand Bill Kaulitz.

De har solgt millioner af album i hele verden, har som det første tyske band nogensinde vundet MTV Awards priser i USA og Latinamerika, har over 400.000 fans på deres officielle Facebookside – og forsanger Bill Kaulitz er blevet et internationalt mode-ikon med sin androgyne stil.

Men for kun seks år siden rendte de fire tyske gutter Bill, Tom, Georg og Gustav rundt i den tidligere østtyske by Magdeburg som bare endnu et ukendt skoleband. De nåede endda at blive kasseret hos Sony Music under navnet Devilish.

»Der er virkelig sket meget siden dengang. Der er kæmpe tryk på lige nu, og alligevel har vi den klare fornemmelse af, at det kan blive endnu større, endnu vildere,« fortæller den snakkesalige forsanger Bill Kaulitz fra en sofa i øvelokalet i Hamborg.

Den lidt mere stille tvillingebror Tom på guitar fortsætter: »Der er bestemt stadig luft i os til at blive mere berømte.«

Sært at blive taget seriøst
Urban har afbrudt de fire gutters forberedelser til den Europa-tour, der bringer Tokio Hotel forbi et totalt udsolgt Forum mandag aften.

Interviewet foregår via tolk, der oversætter spørgsmålene til tysk, hvorefter bandet svarer på engelsk med tyk tysk accent.

Sprogforvirringen er dog ikke større, end at Tokio Hotel lige nu er det største tyske band i USA, større en landsmændene Rammstein.

Det er kulminationen på flere års kamp for at blive anerkendt som et seriøst rockband og ikke bare en flok stilforvirrede, tyske teenageknægte spændt for et overgearet, kommercielt rockcirkus. Ikke mindst på grund af forsanger Bill Kaulitz nærmest dukke-agtige udseende med stort, farvet hår, sminke og et væld af nitter og læder.

»I starten af vores karriere var det lidt et problem for os at blive taget seriøst. Vi var også bare 15 år gamle, dengang det begyndte at tage fart,« forklarer forsangeren.

»Men vi har nu vist, at vi ikke bare er et komisk teenage-fænomen. Det er blevet klart for alle, at vi ikke er en teenage-joke, men et seriøst, holdbart band.

Vores stil er jo ikke udklædning, men tøjet afspejler vores personligheder og viser bare, at vi er autentiske. Vores musik, optræden og udseende hører sammen. Det er vores image, sådan er vi altså. Det skal vi ikke forsvare længere,« siger Bill Kaulitz.

Intense fans
Forsangeren er klart den af de fire, der tiltrækker sig mest opmærksomhed.

»Det er temmelig vanvittigt med de fans,« nærmest sukker forsangeren.

Resten af bandet griner, så det runger i lokalet.

»Nej altså, vi synes, det er rigtig fedt, at så mange kan lide os og ser os for forbilleder. Tænk på, at vi for mange måske er den første kontakt, de har med musik. Det er en store ære, og det forpligter,« fortsætter Bill Kaulitz.

»Men vi oplever også, at vores fans er meget intense. De deler hele deres liv med os, rejser med os rundt i mange lande, og nogle gange bliver det måske lige vildt nok.«

Hvordan det?

»Jamen, vi har prøvet alle mulige vanvittige ting fra vores fans. Fra A til Z. Fans, der kravler op ad brandtrapper på vores hoteller. Fans, der vælter ind midt i det hele backstage. Og vi har vist også alle sammen oplevet en del gange, at der ligger fans nøgne på sengen, når vi åbner døren til vores hotelværelser.«

Tokio Hotel går på scenen i Forum mandag 1. marts. Det er bandets første danske koncert efter to tidligere aflysninger.

Mere om... Modedyret Bill Kaulitz

Bill Kaulitz, du blev sidste år kåret til den bedst klædte mand i Tyskland, og blev håndplukket af topdesigner Karl Lagerfeld. Ser du dig selv som modeikon?

»Det er grundlæggende bare sjov for mig. Tøj har altid interesseret mig, jeg har altid været kreativ. At være musikstjerne og være kreativ med tøj hænger uløseligt sammen for mig. Det er to sider af samme sag. Men det er da en stor ære at blive udvalgt.«

Mange bliver også provokeret af din tøjstil. Er det bevidst fra din side?

»Absolut. Det er interessant på den måde at udløse reaktioner – at folk bliver vrede eller irriterede. Vi har helt sikkert spillet på det som band – og gør det stadig. Vi polariserer ekstremt meget. Det er fedt.«

- aok.dk

Ingen kommentarer: