torsdag, juni 03, 2010

Tokio Hotels ømme side – De er ikke bange for noget…Hvis ’MR.’ er det nuværende repræsentative af Hong Kongs band, så må det 4-mandede band ‘Tokio Hotel’ være det mest repræsentative af tyske bands. Tokio Hotel blev dannet i 2001, og til at starte med, var de kun kendte i Tyskland og sang kun på tysk. I de senere år, ville de være mere internationale, så de udgav engelske sange. Alle sangene på det nye album ’Humanoid’, er på engelsk, så langt flere kan forstå sangene. De har vist os, at Tyskland ikke kun er et synonym på Klinsmann og pølser, men også på bands. Du vil sikkert synes, at de er fede pga. deres punkstil. Men, de kan faktisk sagtens være både søde og følsomme.

Diskrimination? Det er de ikke bange for.
Tokio Hotel kan betragtes, som Tysklands mest succesfulde band gennem 20 år. De har ikke kun modtaget 10 platin awards, haft 4 nummer 1-singler, udsolgte europæiske tournéer og de vandt også ’Best Newcomer’ ved MTV Music Awards i 2008. Der er mange andre bands derude, men hvad er forskellen på dem og Tokio Hotel? Sælger de kun godt pga. tvillingerne Bill og Tom? Bill: ”Måske har det noget at gøre med vores opvoksning, vi har været i et band siden vi var 10, og vi optrådte altid i vores hjemby Magdeburg, i øst-tyskland. At vokse op sådan et dystert sted førte til, at Tom og jeg blev opfattet som rumvæsner af andre. Men vi gav ikke op, og vi vidste, at den eneste vej frem for os var, at blive store og gøre vores indtog andre, større steder. Så vi besluttede, at forlade vores hjemstavn og rocke.” Det er svært for et band at overleve, og det er endnu svære for disse bands, som må forlade det sted, de kommer fra. Tokio Hotels beslutsomhed burde virkelig blive værdsat.

Forskellige sprog? De er ikke bange for dem.
Den ældre tvilling, Tom, har altid haft sin guitar med sig, siden han var 7. Da han var 13, startede hen med, at lave med sin bror Bill, som havde en speciel stil og et anderledes look. De tiltrak opmærksomhed fra mange europæiske musikproducere. Bandet hed egentlig ’Devilish’, men senere besluttede de, at de ikke ville være bundet til det tyske sprog, så de valgte at kalde sig ’Tokio Hotel’, hvilket er mere østligt. Det nye bandnavn, hjalp dem til at bryde lettere igennem til Europas teenagemarked. Fra et lille publikum på højst 500 på en pub, til 500.000 fans, der sang med på deres sange, under Eiffeltårnet. Antallet af fans er eskaleret siden dengang. Udover det, har disse 500.000 franske fans lært tysk pga. Tokio Hotel. Det er den samme situation, når mange fra Hong Kong, lærer koreansk for en eller flere koreanske stjerner.

De gør hvad de vil. De er ikke bange for noget.
At blive diskrimineret, have sprogproblemer – de har gennemgået mange svære ting.
Intet kan stoppe dem! Tom: ”Vi vil ikke kun stole på det gamle, det vi kender, vi vil også afprøve nye ting. Det sjoveste er, at Bill gør os sindssyge, da han altid vil tilføje nye ting og nye instrumenter til musikken, selvom vi ikke er færdige med dem. Vores nye sang ’Automatic’, er om vores daglige liv og følelser i forbindelse med forhold, som kan virke automatiske. Tænk over det, hvor mange ting kan køre automatisk hver dag? Elevatordøre, biler, kameraets autofokus… disse lyder alle bekvemme. Men hvis vi tænker på menneskelige relationer, virker dette på ingen måde. Siden kærlighed kommer fra vores hjerter, kan det ikke styres af kold automatisitet.” De kan komme med en million eksempler på, hvad meningen med deres sange er. Vi kan se, at Tokio Hotel er det samme, som deres sange – de komponerer deres sange med en uhæmmet og energisk stil, som lyser af talent.

Ingen kommentarer: